Fiskars Group
Lehdistötiedote
30.7.2019

Käytettyjä Iittalan ja Arabian astioita myyvä Vintage-palvelu laajenee heinäkuun lopussa kymmeneen uuteen myymälään ja vuoden loppuun mennessä kaikkiin Iittalan Suomen myymälöihin. Jatkossa palvelun kautta voi kierrättää myös muiden brändien rikkimenneitä tai huonokuntoisia lasisia ja keraamisia käyttöastioita. Aiemmin astiat on monilla paikkakunnilla pitänyt hävittää sekajätteen mukana. Vintage-palvelu tuo kierrätysmahdollisuuden yli kahdellekymmenelle paikkakunnalle ympäri Suomen.

Keväällä kolmessa Iittalan myymälässä avautunut Vintage-palvelu laajenee tiistaina 30.7. kymmeneen uuteen myymälään. Loppuvuoden aikana palvelu tulee osaksi kaikkien Iittalan Suomen myymälöiden toimintaa.

Vintage ostaa ja myy käytettyjä Iittalan ja Arabian arjen käyttöastioita. Astioiden kunto tarkistetaan, ja myyntiin kelpaamattomat astiat toimitetaan kierrätettäväksi ja uudelleen hyödynnettäväksi.

"Vintage-palvelu on ollut todella suosittu. Vintage-esineiden valikoima myymälässä vaihtuu päivittäin, ja myyntiin on tuotu aarteita niin vuosikymmenien takaa kuin viime vuosiltakin. Asiakkaat etsivät puuttuvia osia jo keräilemiinsä sarjoihin tai täydentävät kattausta kauniilla, vanhoilla osilla kuten sokerikoilla tai kastikekannuilla. Hyvin muotoillut, laadukkaat astiat kestävät aikaa ja käyttöä", Vintagesta vastaava Lotta Eskolin kertoo.  

Jatkossa Vintage-palvelun kautta voi kierrättää myös muiden valmistajien huonokuntoisia tai rikkimenneitä keramiikka- ja lasiastioita. Kierrätykseen tuotavat astiat hyödynnetään uudelleen rakennusteollisuuden materiaaleina, keramiikasta valmistetaan tiilissä käytettävää tiilijauhetta ja lasimurskaa käytetään eristemateriaalien valmistamisessa. Vintage-palvelu ei osta eikä myy muiden valmistajien astioita.

"Monissa kunnissa keraamiset ja lasiset astiat on aiemmin pitänyt heittää sekajätteen sekaan. Vintage-palvelun kautta rikkimenneet astiat on jatkossa mahdollista kierrättää yli kahdellakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen. Kestävä kehitys ja kiertotalous ovat meille tärkeitä arvoja. Siksi halusimme laajentaa kierrätyspalvelun koskemaan myös muiden valmistajien astioita. Yhdenkään astian ei pitäisi päätyä roskiin, jos sitä on mahdollista hyödyntää uudelleen raaka-aineena", Eskolin toteaa.

Kiertotalous on osa Fiskars Groupin vastuullisuusohjelmaa, ja tavoitteena on löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia kiertotaloudesta. Kiertotalous tarkoittaa uudenlaista ajattelutapaa, jossa kulutus perustuu tavaroiden tuottamisen ja omistamisen sijaan niiden jakamiseen, vuokraamisen ja kierrättämiseen sekä palveluiden käyttämiseen.

Vintage-palvelu avataan 30.7. Iittala Store Redissä Helsingissä ja Iittala Store Ratinassa Tampereella sekä Vaasan, Lommilan, Turun, Lempäälän, Oulun, Kyyjärven ja Jyväskylän Sepän Outleteissa. Vuoden 2019 loppuun mennessä palvelu tulee osaksi kaikkien Suomen Iittalan myymälöiden ja outletien toimintaa.

Lisätiedot: Iittalan ja Arabian Suomen viestintä, viestinta.pr@fiskars.com

Making the everyday extraordinary

Fiskars Group tekee arjesta ainutkertaista. Yhdessä brändiperheeseemme kuuluvien brändien, kuten Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Waterford ja Wedgwood kanssa haluamme vaikuttaa positiivisella ja kestävällä tavalla ihmisten elämään. Tuotteitamme on saatavilla yli 100 maassa ja työllistämme noin 7 600 henkilöä yli 30 maassa. Lisätietoja meistä löydät osoitteesta www.fiskarsgroup.com.